Ανέπαφες… απάτες με κάρτες. Αυτό σε αφορά

0
60

 

Διαβάζω στο prothema.gr μια αναδημοσίευση της Αγγλικής  εφημερίδας Telegraph που αφορά ανάρτηση σε κοινωνικό δίκτυο  φωτογραφία ενός άνδρα, ο οποίος ενώ επέβαινε σε συρμό του μετρό είχε σε λειτουργία ένα φορητό τερματικό αποδοχής καρτών POS (Point of Sale).

Ο τύπος αυτός το μόνο που είχε να κάνει ,ήταν να πληκτρολογεί ποσά έως 30 λίρες που είναι το όριο στην Αγγλία και να πηγαινει το μηχάνημα κοντά σε τσέπες ή τσάντες όπου υπήρχαν πιστωτικές κάρτες και να βγάζει μεροκάματο.

Σύμφωνα με σχετική απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η χρήση χρεωστικών καρτών ανέπαφων συναλλαγών κρύβει σοβαρούς κινδύνους για τους κατόχους τους, αφενός γιατί σε περίπτωση απώλειας η κάρτα μπορεί να περιέλθει στα χέρια τρίτου, ο οποίος θα μπορεί να τη χρησιμοποιεί για αγορές ως 25 ευρώ η κάθε μία χωρίς να είναι απαραίτητο να γνωρίζει το pin και αφετέρου γιατί μια τέτοια κάρτα, εκπέμπει μέσω ραδιοκυμάτων υψηλής συχνότητας,

κάτι που σημαίνει πως κάποιος με την κατάλληλη συσκευή ανάγνωσης μπορεί να καταγράψει προσωπικά δεδομένα όπως τον αριθμό και την ημερομηνία λήξης της.

Είναι αυτονόητο οτι για οτιδήποτε εκπέμπεται ασύρματα, εγκυμονείται και αυξημένος κίνδυνος υποκλοπής του.

Δείτε στο βίντεο πως  οι διάφοροι επιτήδιοι  «χακάρουν» πιστωτικές κάρτες είτε με κάποιο μηχανισμό αλλά τελευταία με  εφαρμογές εγκατεστημένες σε smartphone

Αν και αυτό το πρόβλημα ασφαλείας δεν είναι ευρέως γνωστό (ακόμα) μπορεί να αντιμετωπισθεί  προς το παρόν ,αφου  στην αγορά κυκλοφορούν θήκες που παρεμποδίζουν την εκπομπή και κατά συνέπεια την υποκλοπή του σήματος των καρτών.

Στο Fb θα βρείτε την θήκη :

Signal Blocker Jammer Anti-Radiation Shield Case LK-001 η οποία είναι κατασκευασμένη με υλικά υψηλής τεχνολογίας (νανοτεχνολογία)

Η συγκεκριμένη θήκη είναι κανονικά κατασκευασμένη για να μπλοκάρει το σήμα όταν τοποθετούμε μέσα ένα κινητό τηλέφωνο,όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως πορτοφόλι για τις κάρτες σας.

Προστατεύει τις πιστωτικές σας κάρτες από επίθεση hackers, οι οποίοι μέσω scanner, προσπαθούν να υποκλέψουν τους κωδικούς σας, ακόμα και αν οι κάρτες είναι στην τσάντα ή στην τσέπη.

Η συγκεκριμένη θήκη μπορεί να προστατεύσει και τις κάρτες σας αφού οτιδήποτε τοποθετείται μέσα στην θήκη δεν μπορεί να επικοινωνήσει ασύρματα συμπεριλαμβανομένου του σήματος RFID που χρησιμοποιούν οι κάρτες.

Τοποθετώντας τις κάρτες σας μέσα σε μία τέτοια θήκη είστε ασφαλείς από ανάλογες απάτες.
> Περισσότερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here