Ενεργοποίηση διακόπτη SONOFF μέσω ITFFF και της υπηρεσίας Location

0
46

Σε προηγούμενη ανάρτησή είδαμε πώς μπορούμε να γεφυρώσουμε την εφαρμογή ewelink με την πλατφόρμα ITFFF και να χειριστούμε τις συσκευές SONOFF από τον browser του υπολογιστή πληκτρολογώντας απλά ένα URL.

Από σήμερα εγκαινιάζουμε μία νέα κατηγορία στο blog μας όπου  θα σας παρουσιάζουμε σενάρια που μπορούν να ενεργοποιήσουν τις λειτουργίες των συσκευών SNOFF με πολλούς διαφορετικούς και πιό σύνθετους τρόπους.

  Σενάριο: Λίγο πριν φτάσουμε  στο σπίτι μας  να ανάψουν τα εξωτερικά φώτα. Για τα σενάριο αυτό θα χρειαστούμε την λειτουργία location (Google Maps).Κάνουμε login στο itfff.com με τους GOGLE,FACEBOOK λογαριασμούς μας ή δημιουργούμε νέο λογαριασμό

1Στο πάνω δεξια σημείο πατάμε στο user name μας και στο Services

2Πατάμε έπειτα τo All services

3Πληκτρολογούμε στο φίλτρο «ewelink» και θα μας εμφανίσει την υπηρεσία μας

4Θα μας ζητήσει να συνδεθούμε με την εφαρμογή

Εαν ειστε συνδεδεμενοι στο κινητό σας δεν θα σας ζητησει σύνδεση

5Θα βρεθείτε σε ένα περιβάλλον όπου υπάρχουν προεγκατεστημένα τα applets.

Κατεβαίνουμε την σελίδα κα πατάμε το «Ewelink switch on when home»

6Πατάμε «turn on»

7Μας ζητά να συνδεθουμε στην υπηρεσία τοποθεσίες,που στην πραγματικότητα είναι οι χάρτες Google οπότε συνδεόμαστε με τον λογαριασμό μας google

 

8Θα ορίσουμε μία εικονική γεωγραφική περίμετρο γύρω από το σπίτι μας που οταν είμαστε εντός αυτής θα ενεργοποιείται κάποια συσκευή.

Τελειώσαμε!Από σήμερα όταν επιστρέφoντας σπίτι μας  εισέλθουμε στην περίμετρο του παραπάνω χάρτη ο διακόπτης Sonoff θα τεθεί σει θέση «on»  και θα ανάψει τα φώτα. Με  λογική του σεναρίου αυτού  ένας διακόπτης μπορεί να ανάψει μία σόμπα να προθερμάνει το σπίτι,να βάλει μουσική ,να ξεκλειδώσει το γκαράζ ,να ανοίξει την αυλόπορτα κλπ. Το σενάριο μπορεί να προχωρήσει και πιό κάτω.Αφού έχουμε ενεργοποιήσει τον διακόπτη μπορούμε να ζητήσουμε μέσω της πλατφόρμας  πχ να μας στείλει ένα email οτι ο διακόπτης άνοιξε. Οι εφαρμογές είναι άπειρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here